Informatieavond Schenken en Nalaten aan Goede Doelen op maandag 26 mei a.s. Kasteel Keukenhof

Informatieavond Schenken en Nalaten aan Goede Doelen op maandag 26 mei a.s. Kasteel Keukenhof

VOORDELIG SCHENKEN EN NALATEN AAN GOEDE DOELEN
De belastingregels met betrekking tot schenkingen zijn afgelopen jaren behoorlijk aangepast. Zowel particulieren als bedrijven kunnen een veel hoger bedrag van de belasting aftrekken als zij schenken aan een maatschappelijk nut beogende instelling.

BELASTING VOORDELEN BIJ SCHENKEN
Vooral belastingvoordelen voor schenkingen waarbij de ontvanger het geschonken bedrag investeert in zijn eigen woning of de (gedeeltelijke) aflossing van de hypotheek die hier op rust zijn afgelopen jaar veel in het nieuws geweest.
Wellicht minder bekend maar minstens zo interessant is dat zowel particulieren als bedrijven sinds 2012 een veel hoger bedrag van de belasting kunnen aftrekken als zij schenken aan een maatschappelijk nut beogende instelling (ANBI instelling). Omdat een ANBI stichting geen belasting hoeft af te dragen komt het bedrag dat geschonken wordt aan de ANBI geheel ten goede aan het goede doel en verdwijnt niet naar de belastingdienst. Het zelfde geldt voor het nalaten van een bedrag via een testament.

NOTARIS
Vrienden van Kasteel Keukenhof organiseren op 26 mei (maandag a.s.) in samenwerking met Notaris Boon een informatieavond. Jaap Boon zal uitleg geven over eenmalige giften, periodieke schenkingen en nalatenschappen ten gunste van Goede doelen en hoe dit belastingtechnisch zo vriendelijk mogelijk geregeld kan worden.

INFORMATIEAVOND
De presentatie wordt gegeven op maandag 26 mei en begint om 19:30u. Vanaf 19:15 uur staat de koffie klaar in het koetshuis op het terrein van Kasteel Keukenhof. Na afloop is er gelegenheid voor stellen van vragen onder het genot van een hapje en drankje. Aanmelden (gratis) kan via email: leomiek@kasteelkeukenhof.nl of telefonisch op nummer 0252-750690 onder vermelding van “Presentatie notaris Boon” en het aantal personen.

Meer informatie